Prijava / Registracija
Zaštitite svog psa od opekotina na šapama

Zaštitite svog psa od opekotina na šapama

Baš kao i svih drugih meseci u godini, vašem psu potrebno je šetanje i tokom leta. Međutim, dok se trudite da uskladite svoje obaveze i šetnju ljubimca, često zaboravljate na jednu činjenicu -vreo asfalt. Setite se da vaši četvoronožni prijatelji idu bosi i da će asfalt na kome možete ispržiti jaje zasigurno ostaviti ozbiljne opekotine na šapama vašeg ljubimca.

Evo kako da sprečite neželjene povrede psa:

Šetajte psa kad zahladi

Za šetnju je najbolji period rano ujutru ili predveče, kada zemlja još nije stigla da se usija. Vremenom će šape psa ojačati i privići se na višu temperaturu zemlje, ali vi svakako uvek izbegavajte šetnju po najvećoj vrućini.

Birajte travu

Ukoliko je moguće, psa najčešće setajte u parku, ili na nekoj zelenoj površini, jer će mu sigurno više prijati da trči po mekoj i hladnijoj travi, nego po asfaltu.

Namažite mu šapeNamažite mu šape

Baš kao što se vaša koža leti brže suši i peruta pa zahteva pojačanu hidrataciju, tako i šape svom ljubimcu treba da namažete hidrantnim kremama koje će sprečiti pucanje i perutanje kože.

Patičice za pse

Ukoliko imate sreće da se vaš pas ne buni kada mu na šape navučete patike, onda će vam borba sa vrelim asfaltom biti daleko olakšana!

Redovan pregled

Posle svake šetnje operite šape svom ljubimcu i proverite da li ima nekih oštećenja. Ako primetite ozbiljnije povrede, odmah posetite veterinara.