Prijava / Registracija
Vlažna hrana za pse - prednosti i nedostaci

Vlažna hrana za pse - prednosti i nedostaci

Oni koji prvi put nabave psa, ali i iskusni ljubitelji ovih životinja, imaju ponekad dilemu koja hrana je odgovarajuća za njihovog psa. U našem tekstu “Hrana za pse” započeli smo priču o ovoj temi, a sada želimo da razmotrimo zašto je vlažna hrana pogodna za ishranu pasa.

Prednosti upotrebe vlažne hrane za pse


Primarna prednost upotrebe vlažne hrane za pse u ishrani je hidratacija. Može se desiti da vaš pas tokom dana ne unese dovoljnu količinu tečnosti. U pomoć tada može priskočiti vlažna hrana za pse. Naime, ona sadrži visok nivo vlažnosti/tečnosti, pa otuda i njeno ime.

Vlažna hrana za pse će biti odlična izbor ukoliko vaš najbolji četvoronožni prijatelj ne pije dovoljno vode tokom dana. Ova opcija je dobra i za starije ili bolesne kućne ljubimce, kojima je čulo mirisa slabije, pa im više prija jači miris hrane. Igrom slučaja, vlažna hrana za pse ima baš tu karakteristiku.

Još jedna prednost upotrebe ove vrste hrane u ishrani ljubimaca je kod pasa koji imaju problem sa zubima, vilicom, ili kod onih koji imaju manja usta. Ova hrana je mekša od suve i lakše se žvaće, pa je zato pogodna za životinje sa navedenim nedostacima.


Vlažna hrana za pse – nedostaci upotrebe


Koliko ima prednosti, toliko ima i nedostataka upotrebe vlažne hrane u ishrani pasa. Kao najveću manu, vlasnici pasa najčešće navode nered. Od ove hrane ostaju fleke, lepljivi tragovi i generalno je problematična za neke ljubimce jer se umažu.

Takođe,  zbog svoje tekstture, ona se lepi za zube i više zadržava u ustima, pa dolazi do stvaranja karijesa, što kasnije može rezultirati ozbiljnim stomatološkim problemima.

Kao ostali nedostaci vlažne hrane za pse navode se:
  1. Cena – viša je nego kod suve hrane.
  2. Lakše se kvari – potrebno je što pre iskoristiti je nakon otvaranja.

Za koju ćete se hranu na kraju odlučiti u potpunosti je do vas, odnosno – do vašeg ljubimca. Testirajte različite brendove, vrste i ukuse hrane i pratite reakcije. Tako ćete najbolje doneti odluku.

Znamo da želite samo najbolje za vašeg psa, zato u našoj onlajn prodavnici nudimo kvalitetnu vlažnu hranu. Svratite na naš sajt i pogledajte.