Prijava / Registracija

Uslovi kupovine

Ovi uslovi vezani su za kupovinu bilo kog proizvoda na sajtu www.apetit.rs (u daljem tekstu "Web sajt"). Takođe sadrže važne informacije o Vašim pravima i obavezama.
Kreiranjem porudžbine Vi (u daljem tekstu "Kupac") potvrđujete da ste pročitali, prihvatili i složili se ovim uslovima, bez ograničenja. Isti su podložni promenama, stoga Vas molimo da ih pročitate pre svake kupovine…

Kompanija je ovlašćena da prodaje proizvode koji se nude na sajtu www.apetit.rs. Kompanija može da prekine prodaju bilo kog proizvoda u bilo kom trenutku bez prethodne najave. Apetit.rs nastoji da svi opisi, cene i raspoloživost proizvoda budu tačni, ali ne isključuje mogućnost grešaka. Cene proizvoda koje se pojavljuju na Web sajtu su sa PDV-om, ali ne uključuju troškove transporta.

Porudžbine su neobavezujuće sve dok ne budu bile prihvaćene od strane naše Kompanije. Prihvatanje porudžbina biće saopšteno Kupcu na Web sajtu i putem e-maila. Kompanija zadržava pravo, da bez prethodne najave, ograniči količinu bilo kog poručenog proizvoda.
Provera podataka može se zahtevati pre prihvatanja bilo koje porudžbine.


Pravo na odustajanje

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.apetit.rs smatra se prodajom na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.

Zahtev za odustanak od kupovine kupac podnosi pismenim putem slanjem emaila na 
office@apetit.rs

 

U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Novac se kupcu vraća po prijemu proizvoda a nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao zahtev za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana proizvod se više ne može vratiti.

Prilikom povraćaja robu obavezno je vratiti u ispravnom, nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakovanju, pri čemu se mora priložiti i 
potvrda porudžbine/račun dobijen putem e-maila prilikom potvrde porudžbine.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se povraćaj sredstava i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.

U slučaju vraćanja robe ili povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno izvršio plaćanje nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, www.apetit.rs je u obavezi da povraćaj izvrši isključivo putem VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja. To znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.
Vraćanje robe vrši se isključivo preko odgovarajuće kurirske službe.