Prijava / Registracija
Ulepšavanje pasa: 3 proizvoda koja trebaju svakom psu

Ulepšavanje pasa: 3 proizvoda koja trebaju svakom psu

Bilo da je je vaš pas još uvek štene ili je već veteran, sigurno ne želite da on izgleda neuredno ili zapušteno. Na tržištu je mnogo proizvoda namenjenih nezi i ulepšavanju pasa, ali koji od njih su zaista potrebni? Evo kratkog vodiča od Apetit Shop tima!

#1 Furminator 


Furminator je već opšte prihvaćen naziv za jednu veoma zgodnu kozmetičku “alatku”. Naime, reč o specijalnom trimeru koji je posebno dizajniran za životinje. On će vam priskočiti u pomoć za vreme sezone linjanja i voditi računa o izgledu ljubimca, ali i o vašem pokućstvu.

Preporuke su da redovno ovom alatkom prelazite preko krzna vašeg psa i raščešljavate ga, a višak krzna lako ćete zatim pokupiti i rešiti ga se. 


Postoje razni furminatori prilagođeni uzrastu, dužini dlake, pa čak i rasi psa, tako da ćete sasvim lako pronaći najbolju opciju za svog ljubimca.

#2 Šampon za pse


Poznato je da ije dobro koristiti preparate za ljudsku negu ili ulepšavanje za životinje, pa tako su stručnjaci razvili posebne formulacije ovih proizvoda namenjenih baš ljubimcima. Jedan od najčešće korišćenih, pa samim tim i traženih proizvoda je šampon za pse

Na tržištu postoji ogromna ponuda ove kozmetike, u zavisnosti od dužine dlake, da li je dlaka ravna ili kovrdžava, ili od boje dlake. Neka vam to bude i glavni vodič za odabim najboljeg šampona. 


Još jedna stvar na koju treba obratiti pažnje je osetljivost kože vašeg psa. Ukoliko vaš ljubimac ima problem sa kožom, obavezno potražite šampon prilagođen psima sa tim problemom.

#3 Losion za čišćenje područja oko očiju


Nasuprot mišljenju da fleke od suza oko očiju imaju samo psi sa svetlom dlakom, to se može javiti i kod drugih pasa. Ova pojava je naročito istaknuta ukoliko životinja ima problem sa pojačanim suzenjem, zbog čega bi se svakako trebalo posavetovati i sa veterinarom.

Fleke na krznu možete ukloniti samo ako ste uporni i ako koristite losion za čišćenje područja oko očiju pasa.

Ovo su bili naši predlozi sa čime da započnete vašu kolekciju proizvoda za ulepšavanje pasa. Vremenom, sa razvojem industrije kozmetičkih proizvoda za ljubimce, pronaći ćete i druge zanimljive i korisne proizvode koje vredi isprobati. Važno je samo imati na umu specifične potrebe bašeg najboljeg četvoronožnog prijatelja i prema tome se ravnati.

Već znate koja kozmetika za pse je potrebna vašem ljubimcu? Potražite je u našoj onlajn prodavnici po regularnoj i akcijskoj ceni!