Prijava / Registracija
TOP 5 najvećih rasa pasa

TOP 5 najvećih rasa pasa

Nakon priče o najboljim reklamama sa psima u glavnim ulogama, od Apetit Shop tima stiže još jedna lista! Ovoga puta pisali smo o TOP 5 najvećih rasa pasa na svetu. Šta mislite, da li biste imali u stanu mesta za ove džinove? Hajde da vidimo koje su ovo rase!

#1 Kavkaski ovčar


Ovaj divni džin potiče iz Rusije, sa Kavkaza. Rasa se formirala prirodnom selekcijom, ali i pod uticajem potreba naroda sa tih prostora. Tokom vremena primarno su se koristili za čuvanje stada od potencijalnih predatora, ali i imovine. 

Kada je u pitanju građa, reč je o snažnom psu, krupnog skeleta i masivnih mišića. Imaju visoko razvijeno čulo sluha i vida, vodootporan i bogat dlačni pokrivač, što je i logično s obzirom na teritoriju odakle potiču. Kavkaski ovčar je odličan pas čuvar, veran je vlasniku, neustrašiv i siguran u sebe. Prava gromada od psa!

#2 Njufaundlendski pas


Pomalo nezgrapan i masivan na kopnu, ovaj pas postaje neverovatno okretan u vodi! Ova rasa poznata je kao odličan saveznik u ribolovu, ali i u spasavanju ljudi iz vode, baš zbog snage i snalažljivosti koju ovaj pas poseduje. Smatra se da mu je spasavanje iz vode genetski usađena osobina, i za to se najčešće i koristi.

#3 Bernardinac


Kao što Njufaundlendski pas spašava iz vode, bernardinac je zadužen za spašavanje iz snega! Ovaj masivan, mišićav i izuzetno krupan pas nekada je služio upravo za to: spašavanje zalutalih planinara iz snešnih nanosa. Od tada, ova rasa se “penzionisala” i danas je isključivo kućna rasa. Uprkos veličini, ovaj pas je prilično umiljat, a može da bude i prava nežna masa. Ko bi rekao!#4 Irski vučji hrt


Interesantna rasa pasa za koju se smatra da ju je u Irsku donelo pleme Kelta. Iako je veoma snažan i krupan, ovakav pas može biti čak i prilično graciozan. Generalno može rasti do 80cm.

#5 Nemačka doga


Simpatičan div psećeg sveta koji je bio veoma popularan na nemačkim dvorovima. Smatra se da je svaki dvor imao čak po nekoliko doga. Upotrebljivani su i kao lovački i borbeni psi. Odlikuje ga snažno, mišićavo telo, sa dugim nogama. 

Na različitim mestima možete pronaći različite rase među prvih 5 najveći, ali mi smo odabrali ove, kao prave predstavnike. Ukoliko ste već ponosni vlasnik psa koji pripada velikoj rasi, u našoj onlajn prodavnici za ljubimce možete pronaći kvalitetnu hranu baš za te pse, ali i druge proizvode i opremu za vašeg umiljatog džina. Pogledajte šta je trenutno na akciji.