Prijava / Registracija
TOP 3 najskuplje mačke na svetu

TOP 3 najskuplje mačke na svetu

Mačja ljubav nema cenu! Ukoliko ste pasionirani mačkoljubac svakako da ćete voleti bilo koju mačku, ali valja pogledati i koje su to rase koje su najviše “na ceni”. Apetit tim je istražio ovu temu i u nastavku vam otkrivamo koje su to najskuplje mačke na svetu.

#1 Savana mačka


Uz egzotično ime ide i egzotična životinja. Savana je naziv za hibridnu rasu mačke dobijenu ukrštanjem domaće, pitome mačke i servala. Serval pripada porodici mačaka i prirodno stanište mu je podsaharska Afrika. Ove životinje su poznate po svojim dugim nogama i jednom sjajnom veštinom - visini skoka i do 3m!

Savana je nasledila neke osobine servala, pa je tako prilično divljeg karaktera, dok je izgledom manja od svog afričkog srodnika, mada je zadržala njegove egzotične šare krzna. Što se više meša sa domaćom mačkom, savana je manje divlja. Na primer, prva generacija savane je 50% divlja, dok su dalje generacije više pitome.

Cena ove mačke kreće se od 1.000 do 20.000 američkih dolara.

Rase mačaka koje se najviše linjaju

#2 Bengalska mačka


Po karakteru prava opasnica, a po izgledu lepotica - bengalska mačka je idealan spoj divljeg i pitomog! Bengalska mačka predstavlja hibrid domaće mačke i azijskog leoparda, pa nas i ne čudi odakle joj ovakva energija. Veoma je omiljena zbog svog prelepog krzna koje se može javiti u 2 “kolorne šeme”: svetloj i tamnoj.

S obzirom na njenu divlju prirodu i cenu, vlasnici bengalske mačke često koriste povodac pri šetnjama svog ljubimca. Ova mačka za nekoga predstavlja pravu investiciju, pa im je potrebna sva moguća kontrola kako im njihova skupa ljuibimica ne bi pobegla.

Cena ove mačke kreće se od 1.500 do 5.000 američkih dolara.


#3 Sfinks mačka


Umiljata maca specifičnog bezdlakog izgleda brzo je osvojila srca mačkoljubaca. Iako nema dlaku, ona ima još mnogo osobina koje je čine zanimljivu mnogima koji se odluče da uzmu mačku u svoj dom.

Vremenom, ova mačka je preuzela popularnost svojih pufnastijih i mekših mačjih rođaka. Više o sfinks mačkama pisali smo u našem tekstu specijalno posvećenom ovoj rasi, a pod nazivom “Mačka bez dlake: Istina ili mit?”.

Cena ove mačke kreće se od 900 do 1.000 američkih dolara.

Vaša mačka ne mora biti skupa da bi bila najbolji ljubimac! Pokažite joj svakog dana koliko je volite i obezbedite joj sve kako bi njen mačji život bio što lepši. Posetite našu onlajn prodavnicu za ljubimce i pogledajte šta imamo u ponudi od opreme i hrane za mačke.