Prijava / Registracija
Spasite psa toplotnog udara

Spasite psa toplotnog udara

Leto nam se opasno približilo i živa u termometru iz dana u dan raste. Oblačimo sve manje garderobe, ne napuštamo kuću bez naočara za sunce, jedemo laganiju hranu i pijemo ogromne količine hladnih i osvežavajućih napitaka kako bismo se izborili sa vrućinom.

Dok vam se znoj sliva sa čela, svesni ste da je sigurno vruće i vašem psu, ali ne znate kako da mu pomognete! Evo nekoliko korisnih saveta pomoću kojih će i vaš ljubimac uživati u letu.

Hladna voda

Viša temperatura podrazumeva i više znojenja, što iziskuje i pojačanu hidrataciju organizma. Vodite računa da vaš pas uvek ima svežu vodu, a kada pođete u šetnju obavezno ponesite flašicu ohlađene vode kako za sebe, tako i za svog psa. Naravno, vodite računa da izvodite psa u šetnju ujutru ili uveče i izbegavate najtopliji deo dana.

Šišanje

Sigurno sada ne biste izašli na ulicu u zimskoj jakni, zar ne? Zato obavezno odvedite i psa na šišanje i napravite novu “letnju frizuru”.

Ne ostavljajte ga u kolima

U mnogim državama je zakonom zabranjeno da ostavljate ljubimce u parkiranim kolima. Jasno je i zašto - temperatura u zatvorenim kolima se naglo podiže, postaje zagušljivo i sve to može ozbiljno ugroziti zdravlje psa. Čak i dok se vozite, uvek ostavite otvoren prozor ili upalite klimu kako bi pas uživao u vožnji.

Pokvasite mu šapice

Psi se hlade od šapa ka glavi, tako da će vam biti veoma zahvalni ukoliko im nakvasite šape hladnom vodom. Ukoliko imate dvorište u kome pas može da se igra, dečji bazen ili korito napunjeno vodom je odlična ideja i biće omiljena igračka vašem ljubimcu ove sezone.

Lenka Gatić