Prijava / Registracija
Šest načina da očistite dom od dlaka

Šest načina da očistite dom od dlaka

Šest načina da očistite dom od dlaka

Jedna od prvih stvari sa kojom svaki vlasnik kućnog ljubimca sa dlakom mora da se pomiri kada odluči da stan ili kuću deli sa ljubimcem jesu dlake. Biće ih svuda, u nekim periodima godine više, u nekim manje, ali linjanje je neminovnost od koje se ne može pobeći. Ali, i neminovnost koja se može savladati sa par jednostavnih trikova

1. Naoružajte se dobrim usisivačem. Nije jedino važno da je usisivač dovoljno jak, već i da ima različite dodatke kojima možete čistiti površine od različitih materijala.

2. Jedan od glavnih neprijatelja dlaka je voda. Vlažnom krpom, sunđerom, četkom ili vlažnim dlanovima ćete lako otkloniti dlake sa mebla, tepiha i ostalih mekih površina.

3. Važna je i prevencija. Naročito u periodu pojačanog linjanja. Što više četkate svog ljubimca u vreme kada menja dlaku, više kose će izgubiti za vreme četkanja, i ostaće manje one koju će razneti po stanu.

4. Možda zvuči ludo, ali “usisajte” svog ljubimca. Da, usisivačem. Prvi put budite oprezni i pokušajte da mu čišćenje usisivačem predstavite kao igru. Najslabija snaga usisivača ukloniće i najsitnije dlake, a ovaj trik se naročito preporučuje kod dugodlakih pasa. Borba sa dlakom može biti i zabavna!

5. Životinjska dlaka i vaša odeća nikako ne idu zajedno. Ukoliko nemate mogućnosti da svog ljubimca držite u drugoj prostoriji od one u kojoj čuvate odeću, pored hemijskog čišćenja odličan lek je i selotejp. Selotejpom ili valjakstim trakama možete precizno i brzo ukoniti dlaku sa bilo kod materijala.

6. Naučite svog ljubimca da poštuje određena pravila. Postavite pravila kretanja još prvog dana i ne odustajete od njih dok ih vaš ljubimac ne nauči. Time ćete ga ne samo sprečiti da ulazi u delove stana u kojima dlakom može napraviti haos, već ćete ga i naučiti da poštuje vaše odluke.