Prijava / Registracija
Rase pasa koje se ne linjaju

Rase pasa koje se ne linjaju

Oduvek ste želeli da nabavite psa, međutim zbog obaveza ne biste stigli da ljubimcu posvetite mnogo vremena. Zapravo, najveća prepreka tome da vaša porodica postane bogatija za još jednog člana je linjanje! Nemate vremena za svakodnevno usisavanje, na poslu niko ne bi tolerisao da dođete u garderobi punoj psećih dlaka, a i ne biste voleli da se vaša deca igraju po prljavim tepisima. Još ako je neko u porodici alergičan na pseću dlaku, sigurni ste da je bolje da se odlučite za neku drugu životinju.

Bez brige, postoje rase pasa koje se vrlo malo linjaju i čija vam dlaka neće izazivati alergijsku reakciju.

Maltezer
Ovi psići narastu do svega četiri kilograma. Veoma su živahni, inteligentni, privrženi vlasniku i obožavaju da se igraju.
Njihova dlaka je bela i nalik ljudskoj kosi, pa je ljudi koji su alergični na druge vrste dlaka mogu podneti bez problema. Takođe, oni se ne linjaju sezonski, već će im poneka dlaka ispasti samo tokom češljanja.

Bišon
Još jedan minijaturni psić vrlo stabilnog karaktera. Nije lajavac, vrlo je inteligentan i privržen. Voli društvo, igru i maženje. Dlaku ovih pasa ne treba posebno održavati. Ne morate ga često ni kupati jer nema pseći miris čak ni kada je mokar, a radi lakšeg održavanja preporučuje se šišanje na kratko.

Jorkširski terijer
Iako je ovo jedan od najmanjih pasa na svetu, ima vrlo snažan karakter. Vrlo je zahvalan kao kućni ljubimac jer se ne linja, ali njegova duga dlaka zahteva redovno češljanje i održavanje.

Pudla
Jednu od najpopularnijih rasa pasa na svetu, koja postoji čak u četiri veličine, karakteriše kratka, kovrdžava dlaka. Veoma su inteligentne, aktivne i znatiželjne. Imaju hipoalergenu dlaku bez mirisa koja ne opada. Ipak, potrebno je da je redovno kupate, šišate i svakodnevno češljate metalnom četkom.

Šnaucer
Ovi hrabri psi, velikog srca, osećaju bezgraničnu ljubav prema vlasniku. Postoje tri veličine ovih pasa -patuljasti, srednji i veliki. Veoma su druželjubivi i nežni prema deci. Zahvalni su za život u stanu, ne linjaju se i nemaju tipičan miris.