Prijava / Registracija
Rase pasa koje se najbolje slažu sa decom

Rase pasa koje se najbolje slažu sa decom

Svima je dobro poznato da su psi naši najbolji prijatelji i to još od malena. Uostalom, kada razmišljamo o najlepšim trenutcima našeg detinjstva, u najvećem broju slučajeva se tu pojavljuje i neki pas koji nam je pravio društvo u svim nestašlucima. Zašto bismo onda i svom detetu uskratili to zadovoljstvo da ima društvo za igru, vernog prijatelja, ali i obavezu od malih nogu?
Iako bi svi psi mogli biti sjajni članovi porodice, neke rase se ipak bolje slažu sa decom.

Zlatni retriver
Kako su najnovija istraživanja pokazala, zlatni retriveri su genetski predisponirani da imaju dobar temperament. Ovi prelepi, mirni i druželjubivi psi biće sjajni članovi vaše porodice.

Bigl
Bigl je veoma veseo i druželjubiv pas koji je spreman za igru kad god to dete poželi. Ukoliko ga dete slučajno zgazi, bigl će mu najverovatnije oprostiti jer mnogo bolje reaguje na bol od drugih rasa i neće ujesti ukoliko ga slučajno povredite.

Kraljevska pudla
Iako velike, kraljevske pudle su veoma druželjubive, vole da se maze i igraju sa decom. Veoma su inteligentne pa ih lako možete dresirati i naučiti svim komandama.

Škotski ovčar
Pas koga deca uglavnom zovu Lesi, po glavnom junaku filma „Lesi se vraća kući“ je vrlo inteligentan i druželjubiv. Veoma je odan vlasniku i zaštitnički nastrojen, a sa decom je naročito pažljiv. Traži mnogo ljubavi, ali i uzvraća istom merom!

Engleski buldog
Iako na prvi pogled niko ne bi rekao da je baš ova rasa pogodna za porodice sa decom, istraživanja pokazuju da je upravo buldog odličan kućni pas! Hrabar je, snažan, ali veoma plemenit i strpljiv u igri sa decom.

Lenka Gatić