Prijava / Registracija
Pripremite se za dolazak novog psa

Pripremite se za dolazak novog psa

Nije lako dovesti novog psa u dom. Potrebno je da uradite mnogo stvari kako biste olakšali dolazak novog člana vaše porodice. Prvi dan je najvažniji! Baš kao i vi, pas će biti uzbuđen i nervozan, zato se potrudite da ga dočekate dobro pripremljeni.

Pripremite sve članove porodice za dolazak novog ljubimca. Dogovorite se ko će biti odgovoran za šetnju, ko će brinuti o hrani i vodi, ko će se igrati sa njim i slično. Pas će tražiti mnogo pažnje i ljubavi od strane svih članova porodice, pa se potrudite da to i dobije.

Sledeće što treba da uradite je da kupite svu neophodnu opremu. Možete otići do lokalnog pet shop-a, ali je mnogo jednostavnije da sve potrepštine naručite putem interneta. Nabavite potrebnu hranu, igračke, kao i posude za hranu i vodu. Raspitajte se o tome šta je najpogodnije za rasu vašeg ljubimca, kao na primer koju hranu najviše voli da jede.

Pronađite dobrog veterinara u svom kraju. Pored toga što će biti neophodno da ide na redovne vakcinacije, godišnje preglede i slično, ukoliko bude potrebna neka hitna intervencija, uvek je jednostavnije kada je veterinarska ordinacija blizu vaše kuće.

Pripremite se za dolazak novog psa - Apetit ShopDok se pas ne privikne na novo okruženje, nije isključeno da će obarati stvari, gurkati nameštaj, grebati i gristi. Prvenstveno, važno je da obratite pažnju na eventualne opasnosti koje prete ljubimcu (terasa bez ograde, otrovne supstance kojima pas može imati pristup) i otkloniti ih. Nakon toga, pomerite sve dragocenosti i lomljive predmete na sigurno -za svaki slučaj.

Najbolje bi bilo da vaš prvi dan sa novim ljubimcem bude vikend ili već neki vaš slobodan dan, kada možete da mu se potpuno posvetite. Pustite ga da dobro onjuši svaki ćošak vašeg doma, a onda ga odmah izvedite na mesto na kome će u budućnosti vršiti nuždu. Ako je to vaše dvorište, ili park, pustite ga da onjuši svako drvo i žbun i izabere svoje mesto. Ne zaboravite da ga nagradite nakon toga!

Ipak, vodite računa da ne preterujete sa količinom pažnje koju mu poklanjate. Svakome je potrebno i malo vremena u samoći, zar ne? Nađite balans između igre i maženja i vremena u kome ćete ostaviti psa da radi šta god se njemu radi. Ukoliko imate malu decu u kući, objasnite im da je ponekad i psu potrebno da malo bude sam, ali da će se ubrzo vratiti da sa njima uživa u igri i maženju.