Prijava / Registracija
Pripremite psa za dolazak proleća

Pripremite psa za dolazak proleća

Duži dani, toplo vreme i vikendi provedeni u prirodi su pred nama! Međutim posle duge zime provedene u zatvorenom prostoru, našim ljubimcima je baš kao i nama potrebno malo vremena da se adaptiraju. Evo na šta treba da obratite pažnju kako biste im olakšali ovaj period.

Zaštitite ga od srčanog crva, buva i krpelja

Srčani crv je parazit koji izaziva ozbiljne probleme kod pasa, a prenosi se ubodom zaraženog komarca.  Kako toplije vreme dovodi do porasta broja kako komaraca, tako i buva i krpelja koje mogu napasti vašeg psa, važno je da mu obezbedite preventivnu terapiju, uz konsultaciju sa veterinarom.

Izbegavajte zamaranje

Nakon što smo se tokom zime svi uželeli sunčanih dana i dugih šetnji, često imamo običaj da čim otopli preforsiramo i sebe i svog ljubimca insistirajući na što dužem vremenu provedenom napolju. Imajte u vidu da je pas baš kao i vi ispao iz forme nakon višemesečnog plandovanja u kući. Vremenom ćete se vratiti u formu, a za početak budite umereni.

Nabavite potrebnu opremu

Vama će zatrebati udobna odeće i obuća, a vašem psu -povodac i igračke! Kako bi što više uživao u vremenu provedenom napolju, obradujte svog ljubimca novim igračkama, posudama za vodu i slično.

Oprez sa prolećnim čišćenjem

Ako već niste, sigurno planirate prolećno sređivanje svog doma! Sređivanje plakara, garaže, pranje tepiha i zavesa nam svima predstoji. Međutim, nikako ne zaboravite da mnoga sredstva za čišćenje koja koristite mogu biti opasna za vaše ljubimce. Držite otrovne supstance van domašaja psa.

Spasite život ovog proleća!

Postoji mnogo napuštenih životinja koje svakog proleća lutaju ulicama. Azili su na proleće puni napuštenih životinja i vi možete mnogo da pomognete! Udomite životinju, volontirajte u nekom prihvatilištu, sakupite hranu, šta god da je u vašoj moći, svakako da će koristiti.