Prijava / Registracija
Poslastice za pse: Zamena za hranu ili pomoć kod dresure?

Poslastice za pse: Zamena za hranu ili pomoć kod dresure?

Poslastice za pse nekada nam se čine kao dobar način da nagradimo našeg četvoronožnog prijatelja. Da li je reč samo o grickalicama između obroka ili mogu biti kompletno jelo? Kako nam poslastice pomažu pri treniranju psa? Odgovore na ova pritanja pronađite u nastavku teksta.

Da li poslastice za pse mogu zameniti obrok? 


Kratko i jasno: ne. Poslastice za pse po svom sastavu više su nalik užini i iako sadrže važne nutrijente, ne sadrže sve što je potrebno za rast i razvoj vašeg psa. Keksići i druge vrste poslastica su suva hrana za pse i kao takva, ona nekada i nije pogodna za specifične grupe pasa kao što su recimo oni koji imaju problem sa žvakanjem, kao i stariji psi.

Sa druge strane, kod regularne hrane za pse, bez obzira na to da li je u pitanju suva ili vlažna hrana, naglašeno je da je reč o kompletnom obroku. Ova hrana sadrži brojne dodatke ishrani, čineći je dovoljnom i potpunom za jednu životinju. 


Značaj poslastica za pse kod dresure pasa


Ukoliko ste aktivno dresirali vašeg psa, ili bar čitali o tome, sigurno ste naišli na preporuke koje trikove bi trebalo najpre naučiti. Prvi na listi je reagovanja na zvuk, drugi je reagovanje na svoje ime a tu negde po značaju je i sistem nagrađivanja psa uz pomoć poslastica.

Poslastice za pse u ovom slučaju mogu služiti za pokazivanje odobravanja ponašanja psa, kao i kao nagrada za dobro ponašanje, odnosno - uspešno izvršavanje komandi i trikova. Na ovaj način moći ćete da iskoristite pun potencijal ovih specijalnih zalogaja.

Poslastice i oralna higijena pasa


Izvucite maksimum iz poslastica za pse! Postoje specijalne poslastice čija je uloga čišćenje zuba i desni kod pasa. Više o ovoj temi pisali smo u ranijem tekstu Oralna higijena pasa.

SAVET +: Iako ste naročito osetljivi na vašeg ljubimca kada traži poslastice ili čak moli za njih, ne zaboravite da je ipak reč o dopunskoj hrani koja u većoj količini može dovesti do gojaznosti. Davanje dodatnih poslastica NIJE najbolji način da vašem psu pokažete ljubav i naklonost. Neka njegovo zdravlje bude na prvom mestu!

Tražite kvalitetne poslastice, hranu i opremu za pse? Možete ih potražiti i u našoj onlajn prodavnici Apetit Shop. Čekamo vas!