Prijava / Registracija
Poslastice za morsko prase: Sve što treba da znate

Poslastice za morsko prase: Sve što treba da znate

Već smo pisali o tome kakvo je morsko prase kao ljubimac, i ova simpatična životinjica je sve češći stanovnik naših domova. Međutim, kao odgovoran vlasnik, morate da znate sve pojedinosti u vezi sa ishranom morskog praseta, kako bi ono bilo zdravo i živahno. Evo šta treba da znate kada su u pitanju poslastice za morsko prase.

Šta spada u poslastice za morsko prase


Imajući u vidu ishranu ove životinje, možemo lako da odredimo koje bi bile i idealne poslastice za morsko prase. Ukoliko se odlučite za ishranu kupovnim granulama, obavezno kupujte one koje su posebno namenjene za morsko prase. Ova ishrana pruža vašem ljubimcu uglavnom sve što mu je potrebno, a za dopunu na scenu stupaju poslastice.

Poslastice za morsko prase dele se u dve glavne kategorije. Mogu biti kupovne, ili u vidu svežih namirnica. Kada je reč o kupovnim poslasticama, one mogu biti u obliku krekera ili štapića, sastava pogodnog i hranljivog za morsko prase. 

Kada je u pitanju sveža ponuda namirnica, to su odabrano voće i povrće kao što su: banane, borovnice, dinja, zelena paprika, peršun, zelena i crvena zelena salata, jagode, paradajz, lubenica.

Ono što nikako ne smete davati morskom prasetu je ljudska hrana i grickalice, i sledeće namirnice: avokado, vlašac, kokos, beli luk, grožđe, luk, suvo grožđe. One su za njih toksične.

Da li su poslastice za morsko prase potrebne u ishrani ljubimca


Poslastice za morsko prase nisu zamena za obrok. Međutim, ne mogu biti korisne kao dodatak glavnoj ishrani, ili kao sredstvo za trening

Ukoliko niste sigurni da li je bezbedno da neku poslasticu date vašem morskom prasetu, naša je preporuka da pitate iskusnije vlasnike, ili čak i veterinara. Svakako, uvek dobro pročitajte uputstva na pakovanju.

Potrebna vam je hrana i oprema za morsko prase? Posetite našu online prodavnicu, poručite sve što je potrebno vašem kućnom ljubimcu, a mi sve šaljemo na kućnu adresu. Više volite da kupujete uživo? Posetite nas su našem pet shop-u na Vračaru, na adresi Hadži Milentijeva 59. Vidimo se tamo!