Prijava / Registracija
Frizura za primer: Ovo su psi sa najbogatijim krznom!

Frizura za primer: Ovo su psi sa najbogatijim krznom!

Lepota možda jeste u očima posmatrača, ali za kvalitet ipak postoje i neki standardi! Već smo ranije govorili o psima sa najlepšom dlakom na svetu, a sada nastavljamo priču. Pročitajte koji su to psi sa “najbogatijim” krznom i najgušćom dlakom. Saznajte više o njima u nastavku teksta.

Tibetanski mastif


To što ga često pomešaju sa medvedom dovoljno govori o njegovoj pojavi! Tibetanski mastif je poznat po svojoj impresivnoj veličini, i jednako impresivnom duplom dlačnom pokrivaču koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ovi mastifi su gajeni da bi štitili ljude, stoku i hramove, i to je svakako ono što oni rade najbolje. Veoma su posvećeni svom vlasniku i njegovoj porodici, ali zahtevaju malo više disciplinovanja.

Ši-cu


Nije slučajnost što ši cu znači “lav” na kineskom jeziku! Ovaj simpatičan pas manje rase je veoma popularan u svojoj postojbini, a bio je omiljena rasa kineskih plemića stotinama godina. Ši-cu ima gusto svilenkasto krzno, i ukloliko vi to dozvolite, ono može dostići dužinu do poda. Zbog toga, ova rasa zahteva redovan gruming plus održavanje krzna između poseta grumeru. Potrebno je da se dlaka češlja i raščešljava, pere, suši i skraćuje, i sve to kako bi se održao uredan izgled i higijena.

Kišond


Poreklom je iz Holandije i u XVII i XVIII veku je služio za nadgledanje, i kao društvo na baržama kanala i reka u ovoj zemlji. Kišond ima gust dlačni pokrivač srebrno-crne boje, sa posebno čupavim krznom oko vrata, pa zahteva češljanje bar dva puta dnevno. Poznat je kao porodični pas i veoma sje živahan.

Psi ovih rasa zahtevaju redovan profesionalni gruming, ili bar redovno kupanje i raščešljavanje krzna u kućnim uslovima. U suprotnom, krzno može da da se ućeba, da vuče kožu, i otežava pojedine pokrete kod ljubimaca, kao što je podizanje nogu ili mahanje repom. U tim stadijumima jedino što možete da uradite je da uklonite svo krzno brijanjem. Da do toga ne bi došlo, vodite računa o krznu vašeg “dlakavca”.

Ukoliko tražite kvalitetne proizvode za sređivanje i ulepšavanje pasa kako bi i vaš ljubimac imao lepu dlaku, na pravom ste mestu! Posetite našu online prodavnicu, poručite sve što je vašem psu potrebno već danas, a mi šaljemo na kućnu adresu.