Prijava / Registracija
Ovim namirnicama slobodno možete nahraniti i psa

Ovim namirnicama slobodno možete nahraniti i psa

Čim sednete da jedete, vaš pas se odmah pojavi i traži makar zalogaj. Koliko god bili svesni da nije sva hrana koju ljudi jedu dobra i za našeg ljubimca, često popustimo pred njegovim molećivim pogledom i podelimo sa njim svoju porciju. Ipak, postoje neke namirnice koje se nalaze u frižideru svakog od nas, a koje možete podeliti sa psom bez bojazni da će mu naškoditi.

Piletina
Kuvana piletina je odlična hrana za vašeg ljubimca, ipak kuvane kosti ne bi trebalo da mu dajete. Ukoliko ga hranite kostima neka budu žive. Kuvane kosti pucaju i mogu biti nezgodne, dok su nekuvane meke i lako će ih sažvakati.

Sir
Ukoliko vaš pas nije intolerantan na laktozu, njegova užina može slobodno biti tvrdi sir -kačkavalj. Ova namirnica je bogata proteinom i kalcijumom, a i lako se vari.

Šargarepa
Ovo povrće je bogato vlaknima i vitaminom A. Odlična, niskokalorična grickalica koja je pritom odlična za čišćenje i jačanje zuba vašeg psa.

Jogurt
Naročito ako vaš pas ima problema sa probavom, dobro je dati mu jogurt sa probiotskim kulturama, naravno bez zaslađivača.

Jaja
Kuvana jaja bez začina su odlična hrana za psa, ali možete ga slobodno nahraniti i nekuvanim jajetom sa sve ljuskom! Na taj način će vaš pas dobiti potrebnu dozu biotina, proteina, riboflavina i selena.

Grašak i boranija
Ukoliko vaš pas ima problema sa prekomernom težinom, veterinari vam savetuju da mu dajete zeleno porće koje je veoma hranljivo, puno vitamina i vlakana, a pritom je niskokalorično.

Jabuke
Kako kažu, jedna jabuka dnevno ves čuva od bolesti! Zašto bi onda bilo drugačije i kada je vaš ljubimac u pitanju? Slobodno mu dajte i neoljuštenu jabuku, ali nikako sa semenkama, jer se u njima nalazi cijanid.