Prijava / Registracija
Odabir i dezinfekcija mesta gde borave ljubimci

Odabir i dezinfekcija mesta gde borave ljubimci

Nema ništa bolje nego kad pogledate vašeg ljubimca kako spava, bezbrižno sklupčan u svom krevetiću. Ali šta ako on uošte ne voli nameštaj namenjen njemu? Šta ako mnogo bolje spava na podu, u saksiji za cveće, ili nekom skroz drugom, čudnom mestu? U nastavku pročitajte više o smeštaju za ljubimce i dezinfekciji prostora gde oni borave.

Kreveti za ljubimce - da li ih zaista koriste?


Priznajte: koliko ste zaista pasa videli kako spavaju u krevetićima? Za mačke već znamo odgovor - one svakako uvek završe u kutijama! Psi po prirodi ne vole previše meke podloge za spavanje, pa se može dogoditi da se premeste na pod radi dremke, čak iako vama ne deluje da je tu udobnije.

Generalno kod ljubimaca važi da će, ukoliko je temperatura viša, tražiti hladnije mesto na se malo rashlade. To će svakako dovesti i do njihovog spavanja na podu. Suprotno - ako vreme hladnije, oni će želeti da se sklupčaju u nekom mekšem prostoru, ali to će i najverovatnije ipak biti vaš krevet. Na kraju: sve zavisi od samog karaktera ljubimca - neki vole krevetiće, neki ih ne podnose. Nema pravila!Imajte sve ovo na umu kada kupujete krevetić za svog ljubimca. Najpre proverite sa nekom slično podlogom da vidite da li bi on uopšte spavao na tome, pa tek onda kupite.

SAVET +: koliko god da je toplo ipak im nemojte dozvoliti da spavaju na pločicama. One su ipak previše hladne za ljubimce.

Dezinfekcija mesta za ljubimce


Zaštite svog ljubimca, ali i sebe - redovno dezinfikujte prostor u kome boravi vaš najbolji četvoronožni prijatelj! Za uklanjanje nečistoće i bakterija možete koristiti proizvode kao što je rastvor asepsola, ali ne svakog dana. 


Postoje specijalno namenjena sredstva za dezinfekciju ovog prostora koja su dovoljno jaka da unište bakterije i druge nepovoljne organizme i čestice, ali ipak dovoljno blaga da ne štete ljubimcima koji tu borave. Neke od njih možete pronaći u našoj onlajn prodavnici, u delu Nega i zdravlje pasa.

Kako da vaš dom ne miriše na vaše ljubimce


Svi mi volimo naše ljubimce, ali voleli bismo ih malkice više da nema tog specifičnog mirisa koji ostavljaju za sobom. Ovo se može odnositi na njiho telesni miris, ali i na miris fizioloških izlučevina.

Postoje razne opcije kako da uklonite ovaj miris i o tome smo detaljno pisali u našem tekstu o eliminaciji neugodnih mirisa od ljubimaca. Pročitajte i primenite i u vašem domu.

Ovo su samo neke od redovnih obaveza koje prate život sa ljubimcem. Ukoliko čitate ovo pre nego što ga nabavite, neka vas ovo ne odvrati od toga. Brzo ćete se uhodati sa obavezama, a dobićete priljatelja koji će vam znatno ulepšavati dane!