Prijava / Registracija
Nega dlake

Nega dlake

Frizure za pse

Zavisno od rase vašeg ljubimca, sa dlakom svog psa se možete poigrati na različite načine.

Redovno četkanje, kupanje i češljanje od najranijih dana su preduslov da svog ljubimca naviknete na ove rituale, kako ne biste imali problema sa nestrpljivim psom u odraslom dobu.

Pored kupanja psa koje, zavisno od toga da li ljubimca čuvate u kući ili napolju, treba obavljati od jednog do nekoliko puta u toku meseca, redovno četkanje dlake koja se, naročito kod dugodlakih pasa, brzo mrsi, jedan je od nezaobilaznih rituala koji pomažu da vaš ljubimac ima besprekornu dlaku.

Pored svakodnevnog češljanja i klasičnog šišanja koje je neophodno kod pojedinih rasa, evo nekoliko načina da svom ljubimcu napravite i pravu frizuru

  • Psi rase jorkširski terijer imaju dlaku koju možete lako oblikovati, a evo i kako. Dugu i gustu kosu na glavi  pokupite sa svih strana elastičnom gumicom i vežite u rep, kosu iznad ušiju potšišajte.
  • Preduslov lepe frizure je zdrava dlaka, a dlaku svog psa možete tretirati kozmetičkim uljem i hranljivim balzamima. Nakon što ulje ili balzam  utrljate u dlaku koju ste odvojili u sitne pramenove, dlaku treba uviti folijom ili papirom i ostaviti da odstoji dovoljno dugo kako bi upila sve hranljive sastojke.
  • Za sve rase sa dugom i kovrdžavom dlakom, Lion Clip način šišanja može biti izuzetno koristan. Uklonite svu dlaku sa tela i nogu brijanjem i ostavite dlaku oko glave i ušiju. Stvorićete iluziju grive, a vaš pas će sigurno biti zapažen u lokalnom parku. Ovaj stil je zbog svoje praktičnosti preporučljiv za sve pse koji provode mnogo vremena napolju – manje dlake ,,skuplja” manje prljavštine, te i vama i vašem psu olakšava process održavanja higijene.
  • Kažu da psi ponekad pomalo liče na svoje vlasnike. Dok razmišljate o novoj frizuri svog ljubimca, uzmite u obzir njegov karakter i navike. Frizura ne treba da bude samo lepa, već i praktična.