Prijava / Registracija
Najpoznatiji ljubimci iz filmova

Najpoznatiji ljubimci iz filmova

U jednom od prošlih tekstova na Apetit Shop blogu pisali smo o reklamama sa psima u glavnim ulogama. Kada smo već kod životinja koje su postale zvezde, ne možemo a da ne spomenemo ljubimce koji su svoju karijeru započeli baš na filmu. Najpre mislimo na pse koji su zahvaljujući pojavljivanju na malim i velikim ekranima postali planetarno poznati. Za vas smo odabrali najpoznatije.

Lesi se vraća kuči - Škotski ovčar 


Lesi se vraća kući je film originalno snimljen 1943. godine prema istoimenom romanu Erika Najta. Glavna zvezda ovog emotivnog filma uz koji su mnogi od nas odrasli je škotski ovčar po imenu Pal, koji je postavio standarde svim budućim psima u filmovima.

Ovaj škotski ovčar ostao je upamćen kao jedan od pasa sa najbogatijom filmskom karijerom, s obzirom na to da je nakom ovog filma glumio u još nekoliko ostvarenja. Među svima nama upravo ovaj pas je razlog zašto se čitava rasa upamćena jednostavno kao “Lesi”.


Glavni junak kultnog crtaća Snupi - Bigl


Iako je reč o crtanom filmu, prosto nismo mogli da ne spomenemo simpatičnog Snupija. Ovaj lik originalno je nastao u stripu, a bio je inspirisan autorovim psom iz detinjstva - Spajkom.

Uprkos čestom mišljenju da se iza Snupija krije rasa bul terijer, u pitanju je ipak pas rase bigl, što se najbolje vidi po ušima.

Zanimlivo je što je Snupijeva kućica, koja je često i glavno mesto dešavanja radnje u crtanom filmu, mnogo veća iznutra te ima nekoliko spratova i soba.

Toto iz Čarobnjaka iz Oza - Kern terijer


Iako se originalno zvao Teri, ovaj kern terijer je na kraju ipak promenio ime u Toto, nakon ogromne popularnosti filma u kojem je glumio ili bolje reći glumila, s obzirom na to da je Teri ustvari bila ženka.

Kada malo više saznate o Teri neće vas čuditi što je bila tako odlična na filmu. Čovek koji ju je osvojio bio je vlasnik škole za dresuru pasa. Jednog dana Teri je neko ostavio da prođe dresuru i nikada se nije vratio po nju. Uprkos tome, novi vlasnik male Teri je prepoznao njen talenat pa su zajedno stigli i do filma. Lep završetak priče koja je tužno počela.

Teri je glumila u ukupno 15 filmova i doživela duboku pseću starost. Ostaće upamćena kao jedan od najpoznatijih pasa na filmu.

Koji je vaš omiljeni lik od ovih navedenih?

Vaš pas možda i nije filmska zvezda, ali to nije razlog da o njemu ne brinete najbolje što možete. U našoj onlajn prodavnici možete pronaći velik izbor hrane za pse, kao i sve opreme koja bi vašem psu mogla da zatreba. Svratite na naš sajt i odaberite nešto kvalitetno za vašeg najboljeg četvoronožnog prijatelja!