Prijava / Registracija
Mančkin - neodoljiva rasa mačke kakvu niste videli

Mančkin - neodoljiva rasa mačke kakvu niste videli

Ukoliko ste ljubitelj mačaka, na pravom ste mestu! Nakon ranijeg predstavljanja TOP 3 najskuplje rase mačaka na svetu, vreme je da predstavimo i jednu posebnu lepoticu - njeno veličanstvo Mančkin. Upoznajte se sa ovom rasom mačaka, pročitajte šta je čini posebnom i zbog čega je ona toliko neodoljiva.

Odlike Mančkin maca


Iako ste isprva pomislili da je u pitanju Fotošop, ipak je istina! Ova mačka zaista ima malo kraće i zdepaste noge! Ova rasa se smatra patuljastom rasom, a neki kažu i da ono što je jazavičar u svetu pasa, to je Mančkin u svetu mačaka.

Nekoliko zanimljivosti o Mančkin rasi:
  • u pitanju je najniža rasa mačke na svetu,
  • noge Mančkin mace mogu biti i duplo kraće od nogu drugih maca,
  • postoje u različitim bojama, nijansama i sa različitim šarama.


Poreklo rase Mančkin


Rasa Mančkin je relativno mlada rasa. Neki je čak i ne smatraju posebnom rasom, iako je priznata od strane TICA (The International Cat Association). Mančkin je prvi put privukla pažnju pojavom na televiziji, i od tata se nalazi u centru interesovanja ljubitelja mačaka, zbog svojih kratkih nogu i velikog srca.

Ova rasa je nastala genetskom mutacijom, a pod čovekovim uticajem njeni predstavnici su se razmnožili. S obzriom na takav način način nastanka, Mančkin mace suočavaju se sa brojnim izazovima u zdravstvenom smislu. Ovo čak ide i dotle da se stav ljudi prema njima menja u smeru velike brihe za dobrobit ovih životinja.

Kod odgajivača ove rase postoji važno pravilo, a to je da se ne smeju pariti 2 pripadnika ove rase, jer ishod može biti smrtonosan.

Iako je ponekad primer kontroverze zbog načina na koji je anstala, niko ne može da porekne da je Mančkin preslatka rasa kojoj je zaista teško odoleti.

Tražite kvalitetnu hranu za vašu mačku? Posetite našu onlajn prodavnicu za ljubimce i odaberite suvu ili vlažnu hranu koju će vaša ljubimica obožavati.