Prijava / Registracija
Kreveti za pse - šta treba da znate pre kupovine

Kreveti za pse - šta treba da znate pre kupovine

Psi, kao i mi, vole da se fino ušuškaju i osećaju sigurno. Najćešće to rade u našem krevetu, kada ostave vrlo malo mesta za nas. Međutim, ukoliko ipak želite da opremite poseban kutak za vašeg ljubimca i interesuju vas kreveti za pse, na pravom ste mestu. Evo šta sve treba da znate pre nego što kupite ovaj komad “nameštaja”.

Kakvi kreveti za pse postoje


Kada kažemo “kreveti za pse”često pomislimo na širu kategoriju opreme. Neki vlasnici tačno znaju na šta se misli, a neki malo i pomešaju vrste kreveta. Generalno, ova kategorija može obuhvatati:

Najćešće se pod krevetima za pse podrazumevaju ležaljke. Reč je o vrsti punjenog tekstilnog jastuka koji ponekad ima “ogradicu” - ojačanje od istog materijala kako pas ne bi skliznuo. Prave se u različitim bojama, veličinama, kao i od različitog materijala, o čemu ćemo više pričati u sekciji o savetima za kupovinu.


Postoji 2 tipa kreveta (ležaljki za pse): običan i natkriven. Kada je reč o običnim krevetima, oni su dosta popularni i mogu se naći u svim pet shopovima. Natkriveni imaju “krov” nalik na kapuljaču koji je idealan za pse koji vole da se zavlače po stanu i vole da budu pokriveni. 

Kada govorimo o prostirkama za pse, obično je reč o tanjim tekstilnim jastucima koji nemaju ojačanja sa strane i koji se često koristi da se zaštiti neka površina, kao što je sedište u kolima.

Higijena kreveta za ljubimce


U našem ranijem tekstu Odabir i dezinfekcija mesta gde borave ljubimci pisali smo o higijeni kreveta za pse. Generalno, treba imati na umu da se zbog prirode naših ljubimaca, njihovi kreveti brže prljaju od naših. 

Radi lakšeg i boljeg održavanja preporučujemo da obratite pažnju na vrstu materijala od kojeg je napravljen krevet ili prostirka, a više o tome pročitajte u nastavku.

Saveti za kupovinu


Koji ćete krevet odabrati zavisi isključivo od preferencije vas i vašeg psa. Međutim, postoje i neke osnovne karakteristike na koje treba da obratite pažnju. Te karakteristike su:

  • veličina kreveta - prilagodite dimenzije kreveta veličini vašeg psa,
  • materijal od kojeg je sašiven krevet - prirodni materijali su prijatniji i lakši za održavanje,
  • stil, boja i dezen - ukoliko vam je to važno, možete uklopiti stil kreveta sa enterijerom vašeg doma.

Kada je reč o veličini kreveta, postoji osnovna podela na krevete S,M,L i XL veličine. Svaka se vezuje za određenu težinu psa:
  • S – 40x55cm, za pse kilaže do 9kg,
  • M – 55x75cm, za pse kilaže do 18kg,
  • L – 70x95cm, za pse kilaže do 32kg i
  • XL – 85x115cm, za pse kilaže do 40kg.

Vama ostaje samo da izmerite psa, razmislite o stilu i boji i odaberete pravi krevet za vašeg najboljeg četvoronožnog prijatelja.

Da bi vaš pas što pre dobio kvalitetan krevet ili prostirku, odaberite nešto iz naše ponude. Kod nas se mogu naći kreveti za pse za svaku šapu. Čekamo vašu porudžbinu!