Prijava / Registracija
Kako pripremiti psa za zimu?

Kako pripremiti psa za zimu?

Zima može biti težak period za pse, posebno za one sa zdravstvenim tegobama poput artritisa ili respiratornih problema pa je potrebno da preuzmemo određene korake kako bi naši mališani uživali u snegu podjednako kao i u trčkaranju po travi u prolećnim ili jesenjim danima i kako bi bili zdravi tokom zimskih dana.

Hrana
Zima je period kada psima treba više hrane nego u drugim godišnjim dobima. To je zato što im je potrebno više energije da bi održali svoju temperaturu tela. Tokom hladnog vremena, psu je potrebna hrana sa više proteina i masnoća u odnosu na toplije mesece.

Kupanje i higijena
Psi se često prljaju snegom i blatom tokom zime tako da bi bilo dobro da ih češće kupamo. To će pomoći da im dlaka i koža uvek budu čiste i sveže. Poznato je da hladno vreme isušuje kožu, a češćim kupanjem će nadoknaditi vlažnost. S tim što treba voditi računa da se pas ne izlaže vetru i hladnoći dok u potpunosti ne bude suv.
Tokom hladnih dana psima treba redovno seći nokte jer sneg ne može da ih isturpija pa može doći do pucanja i fizičke povrede. Ovu aktivnost treba prepustiti stručnom licu ukoliko nemamo iskustva i pribor za bezbedno uklanjanje viška nokatne ploče jer se psima, kao i nama, tu nalaze nervni završeci.


Garderoba
Većini pasa je potrebna garderoba tokom hladnih dana pa bi trebalo da se potrudimo i da svom ljubimcu obezbedimo toplu, udobnu i suvu garderobu da bi nesmetano mogli da uživaju u šetnji ili igri dok su napolju. Po kiši i snegu ćemo mu oblačiti jaknice koje su izrađene od nepromočivog materijala, a po suvom i hladnom vremenu biće dovoljna jakna ili topli džemper. Posebnu pažnju treba da obratimo na veličinu garderobe jer je veoma bitno da se pas u njoj oseća udobno i da može nesmetano da se kreće.
Po snegu i ledu najbolje je da psima obuvamo čizme namenjene njima jer ćemo im na taj način zaštititi šape od pucanja i smrzavanja. Za razliku od garderobe na koju se psi lako naviknu, za obuću će biti potreban period privikavanja, ali svakako vredi uložiti trud i pomoći psu da se brže navikne na njih.
U našoj  online prodavnici ćete naći proizvode izuzetnog kvaliteta koji su Vašem ljubimcu neophodni tokom dugih zimskih dana. Ukoliko volite zimske šetnje posetite nas i uživo, u našem pet shop-u, na Vračaru, na adresi Hadži Milentijeva 59. Srećni praznici i vidimo se!