Prijava / Registracija
Kako pripremiti psa za plovidbu brodom?

Kako pripremiti psa za plovidbu brodom?

Jedva ste dočekli odmor i celodnevno uživanje u suncu, plaži i moru. Međutim, ono što vas posebno raduje je vožnja brodićem do egzotičnih plaža, ili uživanje na jahti svojih prijatelja.
Međutim, da li će se to dopasti i vašem psu?

Neki psi ne znaju da plivaju, ne vole vodu i ne uživaju u tome da provode vreme na vodi. Takođe, baš kao i ljudi, mogu da dobiju morsku bolest. Zato je veoma važno da psa dobro pripremite.
Pre svega, obavezno mu nabavite zaštitini prsluk. Dok se okrenete, vaš pas može skočiti u vodu i ovakav prsluk mu može spasiti život! Takođe, ovi prsluci će sprečiti da se pas premori od konstantnog truda da se održi na vodi, ali i zaštititi ga od potencijalne hipotermije.

Moguće je da će u početku pas pokušavati da skine prsluk sa sebe, zato ne čekajte dan polaska na put da ga isprobate. Nekoliko dana pred polazak, obucite psu zaštitini prsluk, nagradite ga i pokažite mu da vam je važno da on taj prsluk ima na sebi. Ponavljate ovaj proces svakodnevno dok se vaš ljubimac ne navikne.

Ako ste vi ljubitelj višesatnog sunčanja, znajte da vaš pas nije. Veoma je važno da obezbedite hlad i zaklon za ljubimca, kao i uvek svežu vodu. Najbolje bi bilo da postoji i neki bazenčić u koji pas lako može da uskoči i rashladi se kada je potrebno.

Takođe, ne zaboravite da pas mora da obavi svoje fiziološke potrebe! Ukoliko ne želite da to obavlja na brodiću, s vremena na vreme dođite do obale!

Uz sve mere predostrožnosti, pas može uživati u krstarenju koliko i vi! Ukoliko ipak shvatite da pored sveg vašeg truda, on ne deli istu ljubav prema vodi, ne forsirajte ga -neka vas sačeka na kopnu!

Lenka Gatić