Prijava / Registracija
Kako da pas ostane aktivan u zatvorenom prostoru

Kako da pas ostane aktivan u zatvorenom prostoru

Želja za igrom, istraživanjem i druženjem vrlo često ispašta, bilo zbog loših vremenskih prilika, našeg konstantnog umora ili prevelikog broja obaveza. Međutim, bez obzira na situaciju, našim psima treba obezbediti zdrav život, a jedan od najbitnijih faktora za to je upravo fizička aktivnost. U daljem tekstu ćemo proći kroz neke od načina da psu omogućimo da ostane aktivan i zdrav, čak i kada je u kući.

1. Interaktivne igračke – uložite u nekoliko interaktivnih igračaka koje će zabaviti vašeg psa. To mogu biti pametne igračke koje se same pokreću i izazivaju na igru, igračke sa skrivenim poslasticama ili zagonetke koje će mu pružiti mentalni izazov. Igračke poput lasera mogu zanimati psa, a zabavljati Vas, danima i odlična su stvar s obzirom na to da ste u igri uključeni i Vi (napomena: vodite računa da laser držite podalje od očiju psa kako ne bi došlo do problema).

2. Učenje novih trikova – ovo je odlična aktivnost koja može biti sprovedena u zatvorenom prostoru. Pored jačanja veze između Vas i psa, učenje novih komandi pozitivno utiče na Vašeg ljubimca (napomena: preporučljivo je da psa trenirate u par intervala, do 15 minuta, nekoliko dana u nedelji).


3. Igranje žmurke – možda zvuči čudno, ali ova, omiljena igra dece, je itekako izvodljiva i sa psom. Sakrivajte se po kući i pustite psa da Vas pronađe. Kada Vas otkrije nagradite ga i ponovo počnite sa sakrivanjem.

4. Magični trikovi – pokazivanje trikova psu može da zaokupira njegov um, ali i da ga razigra, pa vrlo lako može početi da skače po prostoriji u potrazi za lopticom koja je ,,magično“ isparila u Vaš džep (napomena: trikovi ne moraju biti kompleksni, već najprostije optičke varke, poput nestajanja iza vrata i slično).

5. Igre sa loptom – lopta je najuniverzalnija igračka koja nikada nije dosadila ni ljudima, pa ni psima. Bilo da se igrate sa njim, ili ostavite Vašeg psa samog sa loptom, igra će trajati satima. Naravno, treba voditi računa da je lopta mekana kako se nešto ne bi razbilo.

Ovo su samo od nekih načina da psu priuštite zabavu i aktivnost dok je zatvoren u kući. Ipak, važno je napomenuti i to da je psima fizička aktivnost neophodna i da su ovo razonode koje ne mogu zameniti neophodan izlazak napolje.


Ukoliko želite da svom psu obezbedite najkvalitetnije igračke koje će ga zanimati danima, posetite našu online prodavnicu ili naš pet shop na Vračaru, na adresi Hadži Milentijeva 59 i tamo pronađite najkvalitetnije proizvode neophodne za zdrav i srećan život Vašeg mezimca! Vidimo se!