Prijava / Registracija
Kako da napravite sladoled za svog psa

Kako da napravite sladoled za svog psa

Leti, kada temperatura u termometru uveliko pređe trideseti podeljak sigurno ne možete da zamislite dan bez sladoleda! Koliko god hladnih napitaka pili i trudili se da vreme provodite u hladovini, često morate izaći na usijani asfalt po najvećoj vrućini, a tada spas pronalazite u ledenoj poslastici. Zašto biste onda taj užitak uskratili svom psu?

Naravno, ne preporučujemo da mu dajete sladoled koji vi konzumirate, ali ćemo vas danas naučiti kako da sami pripremite ukusnu, a zdravu poslasticu za vašeg ljubimca.

Sve što vam treba je pet minuta, nekoliko sastojaka i kalup za pravljenje sladoleda, ili bilo kakva plastična posuda u kojoj ćete zalediti pripremljenu smesu.

Sastojci:

1 banana
4 šolje soka od pomorandže
1/2 šolje nemasnog jogurta

Sve sastojke ubaciti u blender, a onda dobro sjedinjenu smesu sipati u kalup i zalediti.
Umesto banane možete koristiti i drugo voće, poput breskve, jagode, ili borovnice. Preporučujemo da isprobate i lubenicu, a slobodno možete ubaciti i malo putera od kikirikija.

U ovakvom zdravom sladoledu pored vašeg psa, sigurno će uživati i ostali članovi vaše porodice.

Spremali ste supu za ručak? Odlično! Sve što ostane možete ubaciti u blender i napraviti slani sladoled za vašeg najboljeg prijatelja. A ako ste baš lenji, iseckajte lubenicu na sitne komade, ubacite je u friz i time počastite psa.

Ono na šta treba da obratite pažnju je količina sladoleda koju dajete psu. Ukoliko vi možete da pojedete i pet sladoleda odjednom, to nikako ne smete dozvoliti svom ljubimcu, jer preterana konzumacija hladne hrane može da izazove ozbiljne zdravstvene probleme. Jedan sladoled dnevno sasvim je dovoljan!

Lenka Gatić