Prijava / Registracija
Kako bezbedno šetati psa po mraku?

Kako bezbedno šetati psa po mraku?

Bliži nam se zimski period, što znači da dani postaju sve kraći, a noći sve mračnije i hladnije. Sastavni deo svakodnevnice većine ljudi je da sa poslom, školom ili nekim drugim obavezama završavaju kasno uveče, kada je, napolju, već uveliko mrak. Međutim, sve to, preterano ne zanima našeg kućnog ljubimca koji se čitavog dana suzdržavao da ne napravi nered u stanu i kome je preko potrebna fizička, ali i socijalna, aktivnost na dnevnom nivou. Ukoliko pas nema pristup dvorištu, neophodno ga je šetati više puta dnevno. 
Šetanje psa noću, pored umora, zna da donese razne druge prepreke, a mi smo dali sve od sebe da Vam pomognemo da ovu vrstu obaveze pretvorite u uživanje bez briga.
Hladnoća
U ovom periodu godine Sunce sve manje obasjava i greje naše prostore, zbog čega noći znaju da budu neugodno hladne. Isto kao i mi, i naš pas može da oseti zimu, i, ukoliko nema prirodne predispozicije za život na istoj, može doći do toga da se razboli. Zbog toga je vazno utopliti psa, tako što ćemo ga obući. Naravno, ukoliko je to potrebno. 

Držite psa na povocu
Čak i ukoliko je Vaš pas poslušan i redovno u šetnju izlazi bez povoca, preporuka je da ga po mraku ipak držite vezanim. Razlog za to je, prosto, bezbednost. Moguće je da skrenete pogled na momenat i, već u sledećem, zbog mraka, da ne znate gde se Vaš ljubimac nalazi, iako je on možda samo nekoliko metara udaljen od Vas. Takođe, vlasnici malih pasa, treba da imaju na umu da je po mraku slaba vidljivost, i uprkos svoj rasveti može da se desi da pas izleti na ulicu i da ga vozač ne vidi. Zbog toga je bolje noću ograničiti psa na nekoliko metara, nego rizikovati.
Držite se osvetljenih područja
Uveče je najbolje šetati osvetljenim i naseljenim delovima grada. Štaviše, bolje je nekoliko puta proći istim trgom ili parkom, nego, po mraku, zalaziti u nepoznate delove, jer to zna da nas uznemiri, što pas izuzetno dobro može da oseti. Ukoliko pas oseti našu nervozu, vrlo lako može da se desi da se i on sam zbuni i počne burno da reaguje na bilo kakve šumove i zvukove.
Povedite društvo
Društvo nikada nije na odmet, pa tako ni u ovim situacijama. Nekada prolaženje po mračnim uličicama ne može da se izbegne, što zna da bude neprijatno, zbog čega je dobro da, pored psa, još neko pođe sa Vama.
Pobrinite se da budete vidljivi
Odeća koja reflektuje svetlo je odlična stvar za ljude koji se, sa psom, kreću po, i ne tako osvetljenim, putevima. Sada je moguće naći razne moderne modele i delove takve odeće, ali su i marker prsluci sasvim dovoljni. Takođe, postoje ogrlice i amovi za pse koji reflektuju svetlo, što je preporučljivo stavljati psu uveče. 

Nošenje telefona, kako zbog lampe, tako i zbog javljanja bliskim osobama gde se nalazimo može biti veoma korisno. 
Sve što treba Vašem psu možete pronaći u našoj online prodavnici, ili uživo u našem pet shop-u na Vračaru, na adresi Hadži Milentijeva 59. Vidimo se!