Prijava / Registracija
Izlečite psa čajem od kamilice

Izlečite psa čajem od kamilice

Čaj od kamilice je jedan od najpopularnijih vrsta čajeva na svetu. Zapravo, istraživanja su pokazala da se čak milion šoljica ovog čaja popije svakog dana! Stotinama godina ljudi koriste ovaj čaj kao moćan antioksidans, sredstvo protiv upale, gihta, ekcema i iritacije kože.

Međutim, ovaj čaj takođe može pozitivno uticati i na zdravlje vašeg ljubimca.

Kamilica je prirodno sredstvo za dezinfekciju, a takođe deluje umirujuće na probavni sistem, smirujući grčeve i gasove. Ukoliko pas povraća, takođe mu dajte da popije prohlađen čaj od kamilice. Čaj jednostavno sipajte u njegovu posudu za vodu, jer ne bi trebalo da odbije ovaj umirujući napitak. Ukoliko se pak opire, možete koristiti i špric. Ipak, vodite računa da ne preterate sa količinom! Na svakih 14 kilograma telesne težine psa, dovoljna je ¼ kašike čaja, pa vi proračunajte! Naravno, „terapiju“ treba primenjivati nekoliko puta dnevno, najbolje na svaka dva sata.

Ukoliko vaš pas ima iritiranu kožu, sipajte ohlađeni čaj od kamilice u flašicu sa pumpicom i s vremena na vreme naprskajte mesto koje ga svrbi kako biste umirili kožu.

Izlečite psa čajem od kamilice

Ukoliko su temperature visoke, psu će sigurno više prijati kad mu naprskate hladni čaj na iritiranu kožu, pa zato flašicu sa čajem držite u frižideru. Međutim, u zimskim mesecima, mlak čaj će mu sigurno više odgovarati.

Od ovog čaja možete napraviti i kapi za oči koje će pomoći psima koji imaju konjuktivitis ili crvenilo očiju usled alergijske reakcije. Pomešajte čaj od kamilice sa malo tečnosti za sočiva i primenjujte tri puta dnevno. Kada je u pitanju ozbiljnija infekcija, na oči ljubimca možete staviti direktno mlake kesice čaja.

Ukoliko ubrzo ne vidite boljitak, obratite se veterinaru.