Apetit Pet Shop Facebook Apetit Pet Shop Instagram Apetit Pet Shop Pinterest Apetit Pet Shop Twitter Apetit Pet Shop Google plus
Prijava/Registracija korisnika
Mogućnost poručivanja telefonom:
+381 (0)60 5111 250
Mogućnost poručivanja telefonom:
+381 (0)60 5111 250
Moja korpa (0)
Najpovoljnija i najbrža dostava hrane za životinje

Hrčak kao kućni ljubimac

Hrčak kao kućni ljubimac

Oni su energični, slatki, radoznali i laki za održavanje. Ovo su stvari koje treba da znate o hrčku ukoliko ga želite za kućnog ljubimca.

Smeštaj i igračke su od izuzetne važnosti jer će vaš ljubimac najviše vremena provoditi u kavezu koji za njega budete obezbedili. Važno je da kavez bude dovoljno prostran, a dno kaveza obloženo papirom. Kavez treba biti dovoljno velik da u njega stanu posude za hranu i vodu, ali i kućica, točak i ostale igračke. Ne treba zaboraviti da je hrčak izuzetno aktivan, pa je izbor igračaka od velike važnosti.

Ishrana - Hrčak voli da stalno ima nešto među zubima i treba mu obezbediti komadiće drveta. Balansirana ishrana treba da sadrži kombinaciju gotove hrane za hrčke, ali i sveže voće i povrće. Za hrčka je važno da stalno ima na raspolaganju dovoljno sveže vode. Nipošto ga ne treba hraniti ostacima hrane ili hranom koja sadrži šećer, to može biti jako štetno po njegovo zdravlje.

Igra - Hrčak je vrlo aktivan i hitar. Ali, obzirom da danju spava, a aktivan je noću, treba mu obezbediti dovoljno fizičke aktivnosti jer je inače sklon gojenju. Brzo i lako će se navići na novog vlasnika, tako da ćete sa lakoćom uživati u svakojakim igrarijama još od prvog dana. Pored točka koji je jedna od najomiljenijih igračaka, sa hrčkom se i sami možete igrati, samo pustite mašti na volju. Ipak, budite oprezni, jer kada se osete ugroženo ili isprovocirano, mogu postati agresivni.

Hrčak živi dve do tri godine.

Vaši komentari:

UniCredit Bank AllSecure - Vaš Partner za Internet Trgovinu VISA MasterCard Maestro Verified by Visa MasterCard SecureCode