Prijava / Registracija
Feng Šui i kućni ljubimci - zajedno do harmonije

Feng Šui i kućni ljubimci - zajedno do harmonije

Da će vaš ljubimac uveseljavati vaš dom znali ste čim ste ga doveli kući! Atmosfera je bila prijatnija, imali ste jednog interesantnog prijatelja stalno uz sebe, a sigurno ste osetili i nesebičnu ljubav psa, ili neke druge životinjice. Da li ste se nekada pitali kako ovaj četvoronožni član porodice utiče na vaš životni prostor? Evo šta treba da znate kada su u pitanju Feng Šui i kućni ljubimci.

O Feng Šui-ju i energiji u vašem domu


Za Feng Šui ste sigurno čuli, ali na šta se on ustvari odnosi? Reč je o drevnoj kineskoj nauci koja utvrđuje određena pravila za usklađivanje energije ljudi i prostora. Koliko puta vam se desilo da uđete u neku prostoriju i automatski se osećate zlovoljno i neprijatno, a tu se čak i ne nalazi nijedna osoba sa tim osobinama? U pitanju je energija same prostorije, i to je ono što Feng Šui nastoji da popravi.


Bilo da raspolažete stanom ili kućom, i bilo da je prostor manje ili veće kvadrature, on se može urediti tako da se omogući efikasno cirkulisanje pozitivne energije i osećanja. Strujanje ovih sila kroz vaš dom može podstaći i ljubimac.

Feng Šui i kućni ljubimac: Kako su komplemetnarni?


Nema ko nije primetio da sa dolaskom ljubimca u dom atmosfera odmah postane bolja: počne da teče neka pozitivna energija i sve je mnogo srdačnije. Bilo da kod kuće imate psa, mačku, ili neku od manjih životinja, oni će od vaše kuće napraviti dom po Feng Šui principima, ali morate imati i neke određene smernice na umu.

Ukoliko imate kuću velike kvadrature, odlično je ako imate psa. Po Feng Šui principima, on će svojim kretanjem kroz prostor koji se trenutno ne koristi, aktivirati isti. Naime, kod soba koje se ne koriste može doći do “blokade”, a ona se otklanja kretanjem životinje kroz taj prostor.

Mačke su pravi pokazatelji čvorišta negativne energije. Za razliku od pasa, one vole da leže i da borave na mestima štetnog “zračenja”.

Ukoliko razmišljate o akvarijumu sa ribicama, on može imati jako velik uticaj na energiju, odnosno - sama voda u akvarijumu. Iz tog razloga, postoje tačno određene dimenzije po kojima akvarijum treba da se napravi, ali i da stoji na određenom mestu. Ukoliko se nalazi na pogrešnom mestu, voda može da donese i negativnu energiju. Isto važi i ukoliko se akvarijum ne čisti redovno.

Šta mislite, kako će na Feng Šui uticati dodavanje jednog mekog kreveta za vašeg ljubimca?

U potrazi ste za kvalitetnom hranom i opremom za vašeg ljubimca? Sve to možete pronaći u našoj onlajn prodavnici za ljubimce. Dobro došli!