Prijava / Registracija
Da li je psu neophodan džemper?

Da li je psu neophodan džemper?

Ima li šta slađe od psa u malom šarenom odelu? Neke žene posebno uživaju u oblačenju svojih kućnih ljubimaca i često svoju garderobu upare sa džemperićem psa kada ga izvode u šetnju. Međutim, da li je psima zimi garderoba zaista potrebna?

Za neke rase, poput ridžbeka i sličnih kratkodlakih pasa, zimska garderoba zaista je dobra ideja. Takođe, ukoliko je vaš najbolji prijatelj maltezer ili bišon, znajte da će mu biti hladno napolju.

Važno je istaći i da veličina psa ne utiče na to kako podnose hladnoću. Nemačka doga je veliki pas, ali zbog toga što nemaju gusto krzno, često drhte od zime ukoliko ih izvodite u šetnju bez prsluka ili kaputića.

Zima nije jedino godišnje doba kada psu može koristiti odeća. Naime, ukoliko vaš pas pati od alergije, kao što to obično biva kod bostonskih terijera ili mopsa, pamučno odelce će mu pomoći da izbegne iritacije na koži.

Džemperi za pse

Ukoliko ne možete da odlučite da li je vašem psu neophodan džemper, izvedite ga u dužu šetnju po hladnoći - ukoliko drhti, onda znate šta vam je činiti.

Pri kupovini odgovarajućeg odevnog komada za svog ljubimca, obratite pažnju na to u čemu se oseća prijatno. Garderoba nikako ne treba da ga steže ili sputava, već da se pas u njoj oseća prijatno.

Prvih nekoliko dana bi bilo dobro da navikavate psa na novo odelo i pustite da ga nosi po kući nekoliko sati. Tako, kada dođe vreme za šetnju po snegu, neće biti potrebe za ubeđivanjem i neprijatnostima pri oblačenju!