Prijava / Registracija
Četiri zanimljive priče o psima

Četiri zanimljive priče o psima

1. Privrženost na ruski način

Olga, 22-godišnjakinja iz ruskog grada Saratova izašla je u park sa bebom i psom Ladom. Srela je nekoliko prijatelja i otišla sa njima na piće. Popila je previše, otišla kući i tek ujutru shvatila da beba nije sa njom već da ju je ostavila u parku. Vratila se u park i zatekla bebu u kolicima, uplakanu i mokru ali nepovređenu. Rotvajler Lada je mirno stajao pored bebe i očigledno čuvao je celu noć! U medijima je ovaj pas dobio nadimak najbolji bejbisiter ikada. Baka je preuzela brigu nad tada jednogodišnjim detetom.

2. Pas (opet) spasao vlasnika

Kevin Viver je dijabetičar. Njegov pas, bigl, je naučen da bukvalno oseti i prepozna znake kada njegovom vlasniku skoči šećer. Jenom prilikom, Kevin je imao težak napad i kolabirao je. Pas je uzeo mobilni telefon i pritisnuo broj devet, baš kako je treniran. To je zapravo taster koji je vlasnik podesio kao taster za poziv hitnoj pomoći. Pomoć je ubrzo stigla a Kevin je preživeo, kažu lekari, zahvaljujući brzoj intervenciji doktora ali pre svega Beli, pametnom biglu.

3. Ljubav nekad ne mora biti velika

Najmanji pas na svetu je Brendi, čivava sa Floride. Dugačka tek 15 centimetara a visoka koliko i konzerva koka kole! Toliko su joj mala pluća da nije u mogućnosti da laje. Tanke nožice ne dozvoljavaju da skoči. Ipak, vlasnica Polet Keler kaže da se u nju zaljubila na prvi pogled i da je Brendi za nju najlepši pas na svetu. Brendi je često gost mnogih emisija u Sjedinjenim državama i jedna je od najpopularnijih pasa. Eto, i najmanji, gotovo neprimetni, mogu biti velike zvezde!

4. Psi sanjaju kao i ljudi, to mnogi znaju.

Ali, po rečima psihologa Didri Baret sa Harvarda, psi najčešće sanjaju nas! Da, dobro ste pročitali. Psi, ali i mačke, čak i zatvorenih očiju najrađe vide lice svog vlasnika u snovima.